Gemeente Venlo spaart ook PMD

Home/nieuws/Gemeente Venlo spaart ook PMD

Gemeente Venlo spaart ook PMD

Sinds maart is gemeente Venlo ook overgestapt op PMD sparen. De gemeente wil met de maatregel bereiken dat er meer duurzame verpakkingen apart worden verzameld. Dit kan de gemeente veel geld besparen, omdat het scheiden van afval steeds meer door de burger zelf wordt gedaan. Er werd nog teveel materiaal bij het restafval gegooid, en dat is zonde. Vooral metaal, zoals de blikjes frisdrank, is een duurzame grondstof die goed herbruikbaar is. De hoeveelheid restafval wordt op die manier een stuk kleiner, zo verwacht de gemeente.

Gemeente Venlo heeft gebruik gemaakt van diverse communicatie-uitingen van de PMD-spaar campagne. Ontwerpgroep Lale heeft de gemeente Venlo hierbij voorzien van communicatie uitingen.

Jaarlijks zit er behoorlijk wat plastic, metaal en drinkpakken (PMD) bij het restafval. Het verbranden van deze materialen kost geld, terwijl het scheiden geld oplevert. “Als onze inwoners 75% van het metaal en de drinkpakken gaan scheiden, kan dat tot wel 150.000 euro per jaar schelen in het inzamelen en verwerken. Als we ook plastic nog beter gaan scheiden, dan kan dit bedrag nog veel hoger worden. Dit leidt dan tot lagere kosten voor de burger. Een uitdaging, maar als dat lukt mogen we enorm trots op onszelf zijn”, zegt wethouder Brauer.

De afvalcontainer voor plastic heet voortaan de ‘spaarbak’. Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website www.venlo.nl/pmd

venlo poster_Pagina_1

woensdag, 25 maart, 2015|nieuws|0 Comments