Op vrijdag 20 februari organiseerde de gemeente Alphen aan den Rijn een leuke en informatieve bijeenkomst over het sparen van Plastics, Metalen en Drinkpakken. Honderddertig belangstellenden waren aanwezig in de Raadzaal in het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomst werd verteld over het afvalbeleid van gemeente Alphen aan den Rijn. Er werd een film vertoond over hoe Plastic verpakkingen, metaalverpakkingen en drinkpakken worden gesorteerd en verwerkt door SITA verwerking en recycling. De belangstellenden waren verrast over de begrijpelijke en enthousiaste manier van informeren over het afvalbeleid.

PMD kwartetspel

Praktische informatie
Er werden veel vragen gesteld. Bijvoorbeeld is het handig voor de verwerking om in een drinkpak, het plastic te verzamelen? Het antwoord is, nee. Op de sorteerband wordt het drinkpak dan ‘te zwaar’ bevonden en wordt dan niet herkend als drinkpak. De drinkpakken hoeven zeker niet schoongemaakt te worden – dat is zonde van het drinkwater – maar ze moeten wel zo goed als leeg zijn. Vouw ze op, dit scheelt volume. Ook bij plasticflesjes; knijp de lucht er uit en draai de dop er weer op. Er werd veel praktische informatie uitgewisseld.

Prijsuitreiking

Prijsuitreiking
Rond 20.00 uur werd de prijstrekking gehouden onder de uitgenodigend die mee hadden gedaan met de nieuwjaarsactie ‘Goed Voornemen!’ De jongste aanwezigen, Erik en Michelle, hebben uit de paarse PMD spaarzak 25 namen getrokken. De gelukkigen mochten kiezen uit een PMD Spaarbak voor in de keuken, vrijkaarten voor Avifauna of een WakaWaka Power+ (een compacte oplader en zaklamp op zonneenergie). Ambassadeurs met kwartetten en ‘schrik’filmpjes Jong en oud was enthousiast. Opa’s en oma’s die extra PMD-kwartetten hebben meegenomen om in de schoolklas van hun kleinkinderen het kwartetspel te spelen en zo te vertellen over grondstoffen sparen. Michelle die haar spreekbeurt gaat houden over PMD, kreeg extra bedankt kaarten mee waarin een applaus opstijgt als je de kaart open doet. Met deze geluidskaart kun je ‘schrik’filmpjes maken.

> Bekijk gemaakte filmpjes

Wilt u ook een ‘schrik’filmpje maken? Dan kunt u de geluidskaart opvragen bij Dico Kuiper, mail naar dkuiper@AlphenaandenRijn.nl. Het filmpje dat de meeste ‘likes’ krijgt, maak kans op een leuke prijs.