PMD Sparen nu al een succes

Home/nieuws/PMD Sparen nu al een succes

PMD Sparen nu al een succes

PMD Sparen nu al een succes in Alphen aan den Rijn

De gemeente ontving de afgelopen twee weken vele positieve reacties op het bij elkaar sparen van Plastic
verpakkingen. Metalen verpakkingen en Drinkpakken (PMD). Inmiddels zijn ook al resultaten hiervan zichtbaar:
bij SITA in Alphen aan den Rijn zijn de eerste vrachten PMD aangeleverd. Het PMD Sparen is nu al succesvol.
Als 20% afval meer gescheiden wordt, dan gaat de afvalstofheffing 10% omlaag.

2015: PMD Spaarbakken in kernen

De afgelopen weken heeft een groot aantal inwoners uit de kernen Boskoop, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn een gratis PMD Spaarbak aangevraagd. Dat is geweldig. In 201 5 gaat de gemeente ook in deze kernen ondergrondse restafvalcontainers plaatsen én PMD Spaarbakken verstrekken. Tot die tijd kunnen de paarse PMD Spaarzakken worden gebruikt die elke twee weken worden opgehaald. In de kernen Aarlanderveen, Alphen en Zwammerdam kunnen inwoners ook hun PMD Spaarzakken kwijt in een van de 42 ondergrondse PMD Spaarbakken.

PMD stickers

Inwoners met de bruine container voor plastic krijgen, in de komende zes weken, een PMD Spaarbaksticker door de af\/alinzamelaars op hun container geplakt (op de klep én op de zijkant). Als u uw container zelf al wilt omstickeren tot een PMD Spaarbak, dan kunt u de PMD stickers gratis ophalen bij de Oranje Balie op het stadhuis. De onder- grondse PMD Spaarbakken worden de komende weken
voorzien van paarse PMD stickers.

Vragen over afval?

Heeft u een vraag over het inzamelen van PMD afval? Kijk dan op www.alphenaandenrijn.nI. Ook kunt u bellen met 14 01 72 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of een e-mail sturen aan gemeente@alphenaandenrijn.nl.

maandag, 27 oktober, 2014|nieuws|0 Comments