Reinigingsdienst Waardlanden gaat PMD inzamelen

Home/nieuws/Reinigingsdienst Waardlanden gaat PMD inzamelen

Reinigingsdienst Waardlanden gaat PMD inzamelen

Waardlanden is een reinigingsdienst die afval inzamelt voor de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik. Deze reinigingsdienst gaat haar afvalinzameling aanpassen om tot meer afvalscheiding te komen. Dit is nodig omdat de landelijke norm van 65 procent afvalscheiding in 2015 nu nog niet gehaald. In de gemeenten waar Waardlanden afval inzamelt, zal de grijze container, die nu voor restafval gebruikt wordt, straks bestemd zijn voor PMD afval. Het restafval gaat naar ondergrondse containers. Huishoudens in het buitengebied krijgen een extra container, bij hoogbouw komen extra verzamelcontainers.

Reinigingsdienst Waardlanden gaat per gemeente en per wijk aan de slag met deze nieuwe manier van afval inzamelen. Naar verwachting zijn eind 2016 alle gemeenten waar de reinigingsdienst haar afval inzamelt overgestapt op PMD inzameling.

foto: Afvalgids.nl

dinsdag, 28 oktober, 2014|nieuws|0 Comments